Varje timme spolas ungefär fem badkar skräp upp längs Bohuskusten.
80-85 % av skräpet är plast och forskare tror att det kan vara mer plast än fisk i våra hav år 2050 om vi inte agerar nu.
Men det finns mycket annat som inte heller hör hemma i våra vatten, bland annat fimpar, bildäck, batterier och elsparkscyklar.
Då är det ändå bara det som är synligt, alltså inte kemikalier, läkemedelsrester och så vidare som vi vet finns i våra hav och sjöar.
Många reningsverk har idag svårt att ta hand om läkemedelsrester, upplösta fimpar, narkotika och så vidare vilket medför att det påverkar vårt vatten.
Det gör även vraken efter fartyg som efter många år under ytan riskerar att läcka olja och kemiska stridsmedel som finns ombord. Den högsta koncentrationen av vrak finns samlade inom ett område som är cirka fem kvadratkilometer stort och ligger väster om Måseskär. I detta område finns det 13 vrak och ytterligare 15 i närheten som sänktes av de allierade 1946-1947.
Lastrummen på fartygen fylldes med konventionell och kemisk ammunition och man tror att åtminstone 170 000 ton kemiska stridsmedel dumpades i Skagerrak under den här tidsperioden.
Ett av Sveriges miljöfarligaste vrak, Skytteren utanför Lysekil, sanerades tack och lov tidigare i år på 175 000 liter olja och oljeblandat vatten.
Som dykare ser jag hur plast, övergödning och utsläpp påverkar växt- och djurlivet och det gör mig riktigt orolig.
Ska vi ha rena vatten och hav framöver behöver vi fortsätta arbeta för att minska plastartiklar, övergödning och utsläpp men även sanera miljöfarliga vrak och utveckla reningsverken för att kunna rena vatten från bland annat läkemedelsrester.