Idag har kommunledningen varit på företagsbesök på Falköpings mejeri, alltid lika intressant.
Falköpings mejeri startade 1931 och är en ekonomisk förenings som ägs av cirka 200 medlemmar som tillsammans producerar ungefär 240 miljoner kilo mjölk per år. Svårt att förstå hur mycket mjölk det är tycker jag 🙂
Samtliga gårdar är anslutna till Svenskt Sigill som står för säkra livsmedel med god djuromsorg och miljöansvar.
I koncernen finns även Grådö mejeri, AB Västgöta mjölkförädling och Västgöta lagerterminal AB.
Västgöta mjölkförädling tillverkar torrmjölk som även är en stor exportvara. Västgöta lagerterminal är gamla Scand Point som används för lagring av ost.
Upptagningsområdet för att hämta mjölk till mejeriet är 70 kilometer vilken ändå är rätt litet område. Det tyder på att vi har ganska gott om mjölkgårdar i närområdet vilket är positivt.
För mig är Falköpings mejeriprodukter en självklarhet när jag handlar men vad tittar du efter när du handlar? Är det lokala viktigt?
Tack för ett intressant besök!